Hest og Rytter

 

Har din adfærd og mentale tilstand indflydelse på din hest’s performance?
Jeg ser absolut en sammenhæng.

Ved at arbejde med din hest, risikerer du at lære noget om dig selv – specielt hvis du er åben overfor denne tilgang.

Den virkelige kunst ved at arbejde med heste er, at have selverkendelse og selvrefleksion gennem hesten. Jo bedre du kan forstå din egen krop og hvordan du overfører din energi udadtil, desto mere forstår du, hvordan din projektion af dig selv, påvirker andre, både heste og mennesker.

Vil du forbedre din kommunikation med din hest? Så skal du forstå dig selv bedre!

Lad os sige, at du er en person, der har et højt energiniveau. Når du træder ind i et rum, vil alle lægge mærke til dig. Når du arbejder med din hest, sender du ligeledes høj energi til hesten.

Og det samme, hvis du er en rigtig genert person. Lav energi, blød karakter og du ønsker ikke at være centrum for opmærksomhed. Så har det tendens til at være det samme, når du arbejder med din hest. Din hest vil føle, at din naturlige energi er meget lav, og at hesten måske skal tage ansvar og kontrollere situationen og lede dig i stedet. Måske bemærker den dig ikke engang og løber lige over dig.

Jo bedre du forstår din egen position, eksistens og energi, desto bedre hestetræner vil du være.

Prøv at være opmærksom på den energi, du projicerer, så du kan kommunikere med din hest på et højere niveau, hvilket faktisk er den virkelige kunst ved at arbejde med heste.

Her viser jeg hvordan du kan skifte fra rebgrime til hovedtøj, uden at hesten på noget tidspunkt er løs. Dette kan være en fordel, specielt med den unge hest der er ude til stævne eller træning.

På denne video viser jeg nogle af de metoder jeg bruger ved adfærdstræning af min hest.

4 årige Louis går fint i trailer efter kort tids træning.